Home » Vragen?

Veelgestelde vragen

1.1 Hoe kan ik bij jullie bestellen?

Een bestelling dient ten alle tijden via onze webshop te gaan.
Wij werken met voorraadbeheer. Na uw bestelling worden de produkten direct afgeboekt van onze voorraad.
U dient zich eenmalig te registeren en kunt daarna gewoon blijven bestellen. Na uw bestelling krijgt u een automatische mail als bevestiging. Dit betekend dat uw bestelling gelukt is.


1.2 Hoe kom ik aan mijn vlees?

Dat kan op 4 manieren:
1. Ophalen in Wolvega (di-za) of Swifterbant (ma-za tussen 10:30-14:00)
2. Uw bestelling tussen € 60,- en € 99,99 kan tegen betaling van € 9,95 bezorgkosten door onze eigen cheuffeur bezorgd worden. Er zijn bepaalde delen uitgesloten.mees hiervoor op ons routetabblad.
2. Laten bezorgen door onze eigen chauffeur met onze vriesauto. Dit is gratis bij bestellingen van 100 euro   of hoger. Er zijn bepaalde delen van Nederland uitgesloten. Lees hiervoor op ons routetabblad.
3. Laten verzenden door de Post NL (alleen worsten in box van 16 of 24 kg, meer info leest u op ons Post NL infomatietabblad).


1.3 Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Post NL:
Wij geven uw bestelling mee aan Post NL op ma en wo. 
U krijgt een mail met track & trace van Post NL op de dag van bezorging.
Houdt u er rekening mee dat de Post NL een extern vervoersbedrijf is. Meldingen over tijden dat u thuis bent, waar iemand moet aanbellen of andere zaken kunnen wij niet doorgeven.Wij hebben hier geen invloed op. U dient er zelf voor te zorgen dat u thuis bent. U mag ook een briefje op de deur plakken als de chauffeur het bij een buurvrouw moet afgeven.

Onze eigen chauffeur:
Onze eigen chauffeur rijdt (bijna) elke week door heel Nederland.
Er wordt pas een route in een regio gereden wanneer er voldoende klanten zijn om een route te maken.
Alleen bij bezorgen van onze eigen chauffeur geldt, vanaf 100 euro gratis!

Er zijn in onze routes een paar vaste zaken:
Tussen haakjes de uiterste tijd dat uw bestelling binnen dient te zijn.

Dinsdag: Flevoland/omg. Utrecht/bovenkant Zuid Holl/Noord Holland. (Maandagochtend 9:00u)
Woensdag:  volgens datum Route Rotterdam of Limburg (1x per 4 wk)
(maandag voorafgaand aan route 12:00u
http://www.herbyversvoer.nl/veelgestelde-vragen/route-nieuws/
Donderdag: gelderland, overijssel, onderkant drenthe.(woensdag 9:00 u)
Vrijdag: Friesland/groningen/bovenkant Drenthe (donderdag 09:00 u)

Achter de route staat de dag dat uw bestelling binnen moet zijn om dezelfde week geleverd te zijn. Is uw order later binnen, bestaat de kans dat de route inmiddels gemaakt en/of  is en alle klanten al ingelicht zijn. U zult dan een week later bezorgd krijgen.


1.4 Wanneer kan ik ophalen en waar?

Lokatie Wolvega:
Vanaf 11-4-17:
Kerkvoorde Vlees
Magnesiumweg 6
Wolvega
0561-475692/0622712233
Di-Vr 13:00 - 17:30 u en zat 9:00 - 13:00 u.
Geef aub bij uw bestelling op welke dag u komt.
Let op: Bij halen op zaterdag dient uw bestelling uiterlijk vrijdag om 9:00 u binnen te zijn!
Komt deze later binnen, kunt u pas dinsdagmiddag ophalen.

Lokatie Swifterbant:
Dierenhotel De Elandhoeve
Elandweg 54 Swifterbant 
Ma-Za tussen 10:30 en 14:00 uur. 
Geeft u bij uw bestelling aan hoe laat u komt.


1.5 Leveren jullie door heel Nederland?

Bijna wel.....
Via onze Post NL. service kunt u bestellen en laten bezorgen door heel Nederland, behalve de waddeneilanden. Belgie is ook mogelijk voor Post NL.
Onze eigen chauffeur komt bijna wekelijks in alle provincies boven de rivieren.

Zeeland en belgie worden niet meer door ons zelf geleverd ivm de hoogoplopende kosten.
Kijk hiervoor op onze link:
 http://www.herbyversvoer.nl/veelgestelde-vragen/route-nieuws/

1.6 Ik weet niet hoeveel vlees ik kwijt kan?

De afmeting van een worst betreft: 35 cm lang en 7 cm doorsnede.
De afmetingen van de Barfprodukten verschillen te veel om daar een maat over neer te zetten.


1.7 Hoeveel vlees heeft mijn hond nodig?

Een volwassen hond heeft gemiddeld 2-3% van zijn lichaamsgewicht aan voer nodig.
Een pup, drachtige of zogende teef 4-5%. 

Bijv: Een hond van 25 kg heeft dus gemiddeds 500-750 gr. per dag nodig. Bij voorkeur verdeeld in 2 porties.
Als eigenaar is het belangrijk de hond regelmatig te wegen. Zo kunt u bepalen of de hoeveelheid vlees die u geeft ook de juiste is.


1.8 Wat moet er op het menu van een hond staan?

Er wordt geadviseerd om in de 3 weken minimaal 4 diersoorten te geven.
Daarbij hoort minimaal 1x per week vis.

De maaltijden dienen zo compleet mogelijk te zijn en een combinatie van bot, spiervlees en orgaan te bevatten. 

Alle worsten die bij ons de benaming 'compleet'  hebben gekregen bevatten de geadviseerde verhoudingen tussen bot, vlees en orgaan. Een worst zonder die benaming is geen slechte worst maar minder geschikt om dagelijks te voeren.

Stelt u zelf maaltijden samen houdt u er dan rekening mee dat teveel bot obstipatie kan veroorzaken en teveel orgaan een laxerende werking kan hebben. 

Er wordt door ons niets toegevoegd aan de worsten. Deze zijn 100% puur vlees. 
Kiest u voor een wildvariant, is het mogelijk dat u daar evt. een kogeltje in vindt.
U kunt zelf toevoegingen doen in de zin van groente (rauw, gekookt of gedroogd), scheutje yoghurt, schapenvet, 1x per week een rauw ei.

Bij een ontregelde darmflora kunt u probiotica bijgeven.


1.9 Waarom is vers vlees zo gezond?

Het spijsverteringskanaal van de honden en katten is van nature aangepast op het eten van vers vlees. Ondanks het feit dat ze inmiddels allemaal als huisdier leven en ook in staat zijn koolhydraten te verwerken.
Vers vlees geven heeft een aantal voordelen:
  • Het is weerstand verhogend.
  • De vacht wordt voller en glanzender.
  • Het gebit heeft minder tandsteen. Er blijft nl. geen zetmeel van de brokjes achter.
  • de ontlasting verminderd tot wel zo'n 40% omdat alle voedzame stoffen worden benut.  
  • minder allergische reakties/klachten. Vele van deze klachten worden veroorzaakt door het verhit eiwit dat in brokken zit. Eiwit uit vlees wordt beter verdragen door het lichaam. Doorgaans heeft een dier ook geen allergie voor een bepaald diersoort maar een allergie tegen dat verhitte eiwit.
  • gelijkmatigere groei bij puppen.
  • het geeft een goede en gezonde maag/darmflora.
  • het is smakelijk voor uw dier en daarom eetlust opwekkend.

1.10 Jullie verkopen alleen kilo's,, hoe kan ik portioneren?

Inmiddels hebben wij vele tips van klanten gekregen om de worsten te portioneren wanneer u kleine hondjes heeft.
Het is verantwoord om een worst die in de koelkast ontdooit is hierna nog 2 dagen te bewaren. 
Gebruikt u dus minder dan een pond per dag, dan wilt u de worst wellicht in kleine porties in de vriezer hebben.
De volgende tips hebben we gekregen;
  • De worst in plakken zagen met een decoupeerzaag. Dit kan in geheel bevroren toestand.
  • De worst in de koelkast iets laten ontdooien. Deze met een scherp mes/broodmesin de gewenste porties snijden en direct terugvriezen.
  • Bij Barfprodukten zitten deze soms tegen elkaar aan gevroren. Deze kunt u ook in de koelkast iets laten ontdooien en dan zodra het lukt van elkaar af halen. De rest kan weer terug in de vriezer. Ook kan je bijv. een zakje op de grond laten vallen waardoor de verschillende delen losgaan van elkaar. 
Heeft u zelf nog andere tips dan houden wij ons van harte aanbevolen. We zullen uw tip delen.
Sommige worsten zijn inmiddels per pond verkrijgbaar.

1.11 Waar moet ik nog meer rekening mee houden als ik vlees geef w.b.t. hygiene?

U kunt zich voorstellen dat vlees snel vatbaar is voor besmetting of het oplopen van bacterien.

Na een zorgvuldig produktieproces worden de worsten d.m.v. een shockvriezer naar een temperatuur van -35 graden gebracht. Zo worden ze in een snel tempo ingevroren. Na dit proces gaat het naar ons magazijn dat gemiddeld 22-24 graden onder 0 is.
Uw bestelling wordt in de vriezer ingepakt en pas uit de vriezer gehaald als u deze komt ophalen of wanneer de chauffeur komt brengen, gaat deze dan pas in de vriesauto. Deze is wederom minimaal -20 graden.
Vanaf dat het vlees bij u thuis  komt dient u zich te houden aan alle hygiene regels rondom vlees en voedsel.

U behandelt rauw vlees voor honden eigenlijk precies hetzelfde als vlees voor uzelf!

Een aantal tips voor de hygiëne:

  • Zorg voor schone handen, schoon gereedschap en schone hand- en vaatdoeken.
  • Was je handen nadat je rauw vlees hebt aangeraakt.
  • Ontdooi het diepgevroren vlees in de koelkast, niet op het aanrecht!
  • Bewaar ontdooid vlees zo kort mogelijk. Doordat het vlees vers verwerkt is kan het echter nog prima 3 dagen bewaard worden.

Serveertip:

  • Voer het vlees niet direct uit de koelkast. (koud op de maag)
  • Laat het kort voor het serveren op kamertemperatuur komen.
  • Lauw (+/- lichaamstemperatuur) is prima.

Geen tandplak!

Glanzende vacht!

Minder ontlasting!

Vol energie!

© 2016 - Herby Versvoer | Powered by Lightspeed