• Meervalfilet

Meervalfilet

  • Per 2 á 3 filets.
  • Nog niet gewaardeerd : Uw review toevoegen
  • 3,25 Incl. btw

  • check Beschikbaarheid: Niet op voorraad
  • betaal mogelijkheden

Informatie

Prachtige meervalfilets. Zonder graat.

Deze filets zijn losgevroren en met water geglaceerd. Dit wordt gedaan om het produkt mooi vers te  houden. Het voorkomt uitdroging.

U kunt een verpakking met 2-3 filets kopen. Dit is ongeveer 1000/1100 gr. Bij het ontdooien gaat hier nog wel wat lekvocht af.

Meerval is een bijzondere vis. Met zijn Afrikaanse afkomst is de meerval oorspronkelijk een tropische vissoort. Toch heeft hij zijn weg weten te vinden naar Nederlandse kwekerijen. Dankzij jarenlange ervaringen in het kweekproces zijn Nederlandse kwekers in staat continu een kwalitatief hoogwaardig product te leveren.
De kweek van meerval in Nederland is in de jaren tachtig ontstaan door een onderzoek van de landbouwuniversiteit van Wageningen. Dankzij uitgebreid onderzoek heeft de kweek van meerval in Nederland zich ontwikkeld tot de meest gespecialiseerde van Europa.

Nederlandse kwekers kweken de Clarias gariepinus, oftewel Afrikaanse meerval. Oorspronkelijk komt de vis uit Centraal Afrika, maar ook in Azië en Indonesië is hij te vinden. Meerval is een zoetwatervis met bijzondere eigenschappen. Zo beschikt de vis over een longachtig orgaan, waardoor hij zonder water vervoerd kan worden en in kweekbassins relatief weinig water nodig heeft. Bovendien hoeft er geen zuurstof aan het water toegevoegd te worden. Dat maakt meerval een relatief makkelijke kweekvis. Meerval wordt volledig opgekweekt. Er wordt geen aanspraak gemaakt op natuurlijke bronnen zoals eitjes of pootvisjes. Na zes tot zeven maanden is de meerval geschikt voor consumptie en weegt dan ongeveer 1 tot 1,5 kilo. Dankzij de kweekmethodes is er geen sprake van seizoenen en is de productie van meerval het gehele jaar constant. 90 procent van de meerval wordt vers in filets verhandeld,

Meervalfilets zijn graatloos. Het visvlees is stevig, zodat het niet uit elkaar valt. De smaak is zacht en zal door uw hond (en/of kat) gewaardeerd worden. Meerval is een magere vis (2-4 % vet) met een hoog eiwitgehalte (18-21%). Van de smaak wordt wel gezegd dat meerval bekend staat als de vis die het minst naar vis smaakt, maar meer naar vlees neigt. Ook voor honden die minder van vis houden zal de meerval daardoor in de smaak vallen.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Geen tandplak!

Glanzende vacht!

Minder ontlasting!

Vol energie!

© 2016 - Herby Versvoer | Powered by Lightspeed